Ingredience

  • 2 vejce
  • 80 g rozehřátého másla
  • 150 g krystalového cukru
  • 200 g hladké mouky (můžete kombinovat s celozrnou nebo špaldovou moukou)
  • 1 kypřící prášek
  • 2 zakysané smetany
  • 1 smetana (30%)
  • 5 hrušek (lze nahradit jakýmkoli čerstvým i mraženým ovocem dle chuti, já mám vyzkoušen koláč z jablek, malin i broskví)

Hruškový koláč s vanilkovým pudinkem

Podle Lucie Kůželové

Přípravu tohoto dezertu si s vámi užijí i vaše děti. Nejbojte se a nechte je si hrát. Pečení vás tak bude bavit hned dvakrát, při přípravě a později při ochutnávání hotového koláče Doba přípravy:20 minut Doba vaření:45 minut Počet porcí: 8 porcí
Energetická hodnota: N/A Kalorie: N/A Tuky: N/A
Ingredience:
  • 2 vejce
  • 80 g rozehřátého másla
  • 150 g krystalového cukru
  • 200 g hladké mouky (můžete kombinovat s celozrnou nebo špaldovou moukou)
  • 1 kypřící prášek
  • 2 zakysané smetany
  • 1 smetana (30%)
  • 40g vanilkového pudinku (prášek)
  • 5 hrušek (lze nahradit jakýmkoli čerstvým i mraženým ovocem dle chuti, já mám vyzkoušen koláč z jablek, malin i broskví)
Postup přípravy: Smícháme jedno vejce, máslo, 50 g cukru, mouku a kypřící prášek. Těsto rukama vypracujeme a vložíme do formy na koláč, kterou předem vyložíme pečícím papírem. Nebojte se, pokud se těsto bude drolit a nepůjde vyválet. Pokud se to stane, těsto vymačkejte do formy. Okrájené hrušky nakrájíme na plátky a rozprostřeme na koláč. Do misky vložíme zakysanou smetanu, šlehačku, vanilkový puding (prášek), 100 g cukru a jedno vejce. Vše promícháme a nalijeme na koláč. Pečeme uprostřed ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 min.