Chlupaté Knedlíky
Chlupaté knedlíky patří mezi naše nejoblíbenější výrobky. Pro rychlou a snadnou přípravu jsou oblíbené v jídelnách a restauracích a svou chutí a konzistencí vás nadchnou i při přípravě nedělního oběda. Hotové jsou za 20 minut a jejich chuť nerozeznáte od knedlíků připravovaných tradičním způsobem.
Jak na to
Kilogram směsi přelijte 1,2 litru vody, řádně promíchejte a těsto nechte 10 minut bobtnat. Lžící vytvarujte knedlíky, vložte je do vroucí vody a vařte do momentu, kdy vyplavou (5 až 8 minut podle velikosti).
Halušky za čtvrt hodiny
Nabobtnalé těsto z předchozího receptu protlačte cedníkem na halušky přímo do vroucí vody a vařte, až vyplavou. Hotové halušky posypeme osmahnutou slaninou a polijeme brynzou. Velmi chutnou variantou jsou také halušky s kyselým zelím a osmahnutou cibulkou se slaninou.