Bramborovo-tvarohové knedlíky s jahodami
Podle Lucie Kůželové
Léto je tady a s ním i dozrávání jahod. S tímhle jednoduchým a rychlým receptem za 20 minut potěšíte i ty největší mlsouny.
- Doba přípravy: 15 minut
- Doba vaření: 5 minut
- Počet porcí: 4
- Energetická hodnota: N/A
- Kalorie: N/A
- Tuky: N/A
Ingredience:
- 250 g bramborových knedlíků v prášku
- 250 g měkkého tvarohu (ne ve vaničce, ale v kostce zabalené jako máslo)
- Jahody (jako náplň do knedlíků i na ozdobu)
- cukr, máslo, tvaroh na ozdobu
Postup přípravy
Bramborové knedlíky v prášku smícháme s vodou dle návodu a připravíme vláčné bramborové těsto. Pak zapracujeme měkký tvaroh do těsta (pozor, těsto se může lepit, ale to vůbec nevadí). Z těsta vytvarujeme válec, který nakrájíme na stejně velké části tak, aby se jahodové knedlíky vařily rovnoměrně. Jednotlivé části zakulatíme a tlakem dlaní vytvoříme placičky, doprostřed zatlačíme jahodu a celou ji do těsta zabalíme. Tímto způsobem připravíme všechny knedlíky. Bramborovo-tvarohové knedlíky s jahodami vaříme v páře 5 minut.
Vaření v páře zajistí, že se bramborové těsto krásně uvaří ale nedojde k rozvaření. Mezitím než budou knedlíky uvařené, můžeme si v menším hrnku povařit kousky jahod na ozdobu (lze použít i čerstvé jahody). Jahody můžeme povařit libovolně dlouho, zálěží na chuti. Na závěr knedlíky na talíři ozdobíme tím, co máme rádi – máslem, cukrem, jahodami nebo tvarohem. Dobrou chuť!