Bramborovo-tvarohové knedlíky s jahodami

 

Fotografický kredit: Filip Kůžel

Bramborovo-tvarohové knedlíky s jahodami

Podle Lucie Kůželové

Léto je tady a s ním i dozrávání jahod. S tímhle jednoduchým a rychlým receptem za 20 minut potěšíte i ty největší mlsouny.

  • Doba přípravy: 15 minut
  • Doba vaření: 5 minut
  • Počet porcí: 4
  • Energetická hodnota: N/A
  • Kalorie: N/A
  • Tuky: N/A

Ingredience:

  • 250 g bramborových knedlíků v prášku
  • 250 g měkkého tvarohu (ne ve vaničce, ale v kostce zabalené jako máslo)
  • Jahody (jako náplň do knedlíků i na ozdobu)
  • cukr, máslo, tvaroh na ozdobu

Postup přípravy

Bramborové knedlíky v prášku smícháme s vodou dle návodu a připravíme vláčné bramborové těsto. Pak zapracujeme měkký tvaroh do těsta (pozor, těsto se může lepit, ale to vůbec nevadí).  Z těsta vytvarujeme válec, který nakrájíme na stejně velké části tak, aby se jahodové knedlíky vařily rovnoměrně. Jednotlivé části zakulatíme a tlakem dlaní vytvoříme placičky, doprostřed zatlačíme jahodu a celou ji do těsta zabalíme. Tímto způsobem připravíme všechny knedlíky.  Bramborovo-tvarohové knedlíky s jahodami vaříme v páře 5 minut.

Vaření v páře zajistí, že se bramborové těsto krásně uvaří ale nedojde k rozvaření. Mezitím než budou knedlíky uvařené, můžeme si v menším hrnku povařit kousky jahod na ozdobu (lze použít i čerstvé jahody). Jahody můžeme povařit libovolně dlouho, zálěží na chuti. Na závěr knedlíky na talíři ozdobíme tím, co máme rádi – máslem, cukrem, jahodami nebo tvarohem. Dobrou chuť!