Strapačky se zelím a slaninou recept
Podle Lucie Kůželové
Strapačky se zelím a slaninou recept – Strapačky se zelím a slaninou recept – Strapačky se zelím a slaninou recept – Strapačky se zelím a slaninou recept – Brynzové halušky, to je snad největší klasika slovenské kuchyně. Brynzou to ale zdaleka nekončí, variací na halušky je nespočet a když přidáte kyselé zelí se slaninou, dostanete takzvané Strapačky. Berte je jako staroslovenskou klasiku, nebo populární jídlo z letních hudebních festivalů.
- Doba přípravy:100 minut
- Doba vaření:20 minut
- Počet porcí: 4 porce
Postup přípravy: Chlupaté knedlíky v prášku smícháme s vodou dle návodu. Nabobtnalé těsto protlačíme cedníkem na halušky přímo do vroucí vody. Halušky vaříme do té doby, než vyplavou. Kysané zelí povařte v hrnci s vodou asi 10 minut. Pokud se veškerá voda nevyvaří, slijte ji. Na pánvi na sádle osmažíme slaninu nakrájenou na menší kousky. Ve chvíli, kdy je slanina lehce vysmažená, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a asi po minutě pánev odstavíme ze sporáku.Halušky smícháme se zelím a na talíři posypeme slaninou s cibulkou.
Ingredience:
- 400 g chlupatých knedlíků v prášku
- 400 g kysaného zelí
- svazek jarní cibulky
- 100 g slaniny
- lžíci sádla